Història de la Borsa de València
La Borsa de València, a més de la seua presència nacional i internacional, és la Borsa de la Comunitat Valenciana, atenent també les Comunitats vinculades al sud de la península ibèrica, la qual cosa explica que la seua vocació bàsica siga promoure el desenvolupament econòmic d'aquesta zona d'Espanya.
La Borsa de València se centra en les pymes, segment d'empreses majoritari a la Comunitat Valenciana, i en els sectors productius de major pes com el tèxtil, els cítrics, els mobles i els joguets, per citar entre altres, proporcionant-los assessorament i suport constant en l'admissió a cotització dels seus valors en la Borsa o en "BME Growth".
Els nostres serveis
Presentacions
Les empreses constitueixen un dels pilars fonamentals de la societat que justifiquen l'existència de qualsevol Borsa. Conscients d'això i de la importància del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana, la Borsa de València, a través del seu equip directiu realitza presentacions a aquelles empreses interessades a conéixer el mercat borsari com una alternativa de finançament empresarial.
Aquestes sessions informatives són desenvolupades verbalment i van acompanyades de suport documental i projeccions. En elles, es revisen tots els aspectes fonamentals del finançament a través dels mercats de capitals per als emissors, anteposant el debat enriquidor a la simple presentació.
L'exposició, en un primer moment, se cenyeix a un esquema, en nom d'un desenvolupament lògic de la mateixa i de la seua millor comprensió, en la qual es comença per explicar què és la Borsa de València i per justificar, raonadament, els avantatges que suposa l'accés als mercats de capitals.
Una vegada donada una ullada a la part introductòria, s'informa dels requisits que ha de complir una empresa per a accedir als mercats borsaris, posant l'accent en les diferents vies o accessos que poden seguir-se per al procés d'admissió, aconsellant-les, segons el perfil de l'empresa i el transcurs de les converses, en quin mercat i segment resulta adequat cotitzar. L'explicació continua amb els diferents requeriments normatius i costos que comporta l'admissió als diferents mercats.
Especial atenció es presta a les normes sobre transparència i control dels paquets accionarials de les empreses cotitzades.
OLIMPIADA D´ECONOMIA A NIVELL AUTONÒMIC
Una altra activitat organitzada i patrocinada per la Borsa de València juntament amb l´Universitat de València i la Facultat d´Administració i Direcció d´Empreses de l´Universitat Politècnica de València, és l´Olimpiada d´Economia. L´objectiu fonamental d´aquesta competició és premiar el treball i l´excel.lència acadèmica, així com incentivar els estudis de les matèries relacionades amb l´Economia i l´Economia de l´Empresa, que s´imparteixen en les Universitats públiques valencianes, entre els joves. Compleix també l´objectiu de mantindre vincles amb els professors d´Economia en l´ensenyament secondari i amb els alumnes que estàn interessats en aquesta matèria i que seran els futurs estudiants en les nostres Facultats.
Les Olimpiades d´Economia, es realitzaren per primera vegada en València, en el curs 2002/2003, a iniciativa de la Facultat d´Economia i del Servei de Formació Permanent de l´Universitat de València, només per als centres de secondària de la província de València. A partir del 2003/2004 es va ampliar a l´àmbit de la Comunitat Valenciana, sumant-se a aquest esdeveniment, l´Universitat Jaume I de Castelló i l´Universitat d´Alacant, participant cada any al voltant de 300 estudiants d´Economia de l´ensenyament Secondari de tota la Comunitat Valenciana.
La Borsa de València es sent satisfeta especialment amb aquesta iniciativa per haver sigut la pionera en Espanya juntament amb l´Universitat de València i haver aconseguit ampliar-la a nivell nacional, comptant amb la participació de més de 45 centres d'ensenyament superior en Economia o Economia de l'Empresa.
El nostre objectiu és facilitar a les empreses i als seus professionals la informació necessària perquè, en el seu cas, puguen considerar el finançament a través dels mercats de capitals com una alternativa i una diversificació de les seues fonts de finançament.
Trobareu més informació sobre l'Olimpíada d'Economia en Facultat d’*Economia de la Universitat de València, www.uv.es/economia/cooperacio-secundaria
Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses de la Universitat Politècnica de València, http://www.upv.es/entidades/ade
COL.LABORACIÓ AMB LA FUNDACIÓ D´ESTUDIS BORSARIS I FINANCERS
Màster Financer i Borsari
A més de les col.laboracions habituals i puntuals entre les nostres institucions, la Borsa de València participa amb el seu propi personal en el professorat del Màster Financer Borsari que organitza la Fundació d´Estudis Borsaris i Financers, impartint una classe pràctica sobre el SIBE (Sistema d´Interconexió Borsari Espanyol) en la que es mostra i explica als alumnes el funcionament del mercat en temps real.
Clubs d'Inversió
Els Clubs d'Inversió són un mecanisme d'accés a formació específica a inversors en productes i mercats gestionats per societats del Grup Borses i Mercats Espanyols (BME).
Amb l'objecte de potenciar esta figura i adaptar-la a la situació actual, la Borsa de València ha actualitzat les normes del seu Registre de Clubs d'Inversió, creat en 1996, amb l'aprovació de la Circular 7/2016, en la que es simplifiquen els tràmits d'inscripció, els requisits d'informació periòdica i en la que s'establixen nous mecanismes per a facilitar mitjans i espais adequats per al seguiment de determinats mercats de valors i l'accés a la formació específica en online o presencial: en online, a través de cursos organitzats per l'Institut BME i presencial, en poder beneficiar-se els Clubs inscrits de les activitats i programes formatius organitzats en la Borsa de València.
Per a més informació:
Leonor Carsí
Telf. 96 387 01 16
Mail: lcarsi@grupobme.es
C/ Pintor Sorolla, 23 - 46002 Valencia